LLOTJA DE CREACIÓ


L’Anònima 
Dissabte 11 de maig d’11.00h-20.30h

Si durant la setmana l’Anònima esdevé una fàbrica que crea, el dissabte 11, amb la gran jornada del FABA, esdevé la llotja que exposa, conceptualment, tot allò creat. Amb l’esperit propi de la programació del FABA, la llotja de creació és l’espai d’exposició i venda de producció artística de totes aquelles propostes que destaquen pel seu valor artístic i compromís social. Un espai de venda on l’obra pren un protagonisme explícit i on l’espectador/comprador té contacte directe amb l’artista davant la seva proposta. La selecció artística ha anat a càrrec de Queralt Anglada i Joan Trinidad.

Arya Cano – @incendiarya

“No fa ni un any, vaig decidir deixar allò al que m’havia dedicat sempre (el món de la ciència) per inveritr tot el meu temps en allò que sempre m’ha apassionat: crear. Crear, construïr o fer, son verbs que em mouen i que ho fan des de totes les perspectives possibles: des del món de les arts plàstiques, la música, la poesia, la moda, el disseny en totes les seves branques, la il·lustració, etc. Per aquest motiu, ara torno a ser a la universitat formant-me com a dissenyadora, i no m’interessa fer projectes d’un sol àmbit sinó que em considero clarament multidisciplinar.  Els meus projectes més recents, ‘The GuitaRRR Project’ i ‘Chimeric Archives’ son de disciplines tan diferents com l’open design / disseny responsable i la poesia visual mitjançant el collage (respectivament). Amb ells cerco explotar la meva creativitat al màxim, tant des de la vessant més funcional i responsable com des de la vessant més artistica o poètica.”

Do the Print – @dotheprint

Do the Print és un segell editorial i un estudi d’impressió en risografia que s’establí a Barcelona el 2012. La seva pràctica neix com una reflexió i debat sobre els processos d’edició i producció. Buscant un diàleg transversal entre la publicació, l’editor, l’autor i el procés d’impressió: on el mitjà es converteix en part del discurs.

Nil Joan – @nom.extrany

Com fer joies sense saber-ne res, de joies. “M’encanta la posició de no estar influenciat per cap estil, autor o valor. Tot el que vegi que es pot (o no) portar posat, serveix. Tendeixo a una estètica industrial per als materials i formes d’execució. Es tracta d’atemptar contra la lògica de la bijuteria, ser contraproduent respecte a les característiques més típiques d’aquesta; delicadesa, lleugeresa, refinat…”

Somiatruites – @somiatruites.manresa 

Somiatruites és un projecte que va néixer amb la voluntat de donar vida o reactivar algunes places del barri vell de Manresa en poc ús, i volia crear un mercat-galeria on dissenyadors de moda, gràfics, il·lustradors, artesans, i creadors locals de productes amb ànima i artesanals, tinguessin un lloc on donar a conèixer les seves creacions, en un ambient cultural, proper i quotidià. Somiatruites és una associació on tots els seus integrants tenen una participació activa i col·laborativa en les tasques administratives i en l’organització dels mercats.

Actualment, Somiatruites té un emplaçament fixe, la pl. del Mercat, al mercat del Puigmercadal, que voldrien recuperar i impulsar. Cada segon dissabte de mes planten una galeria d’art a l’aire lliure, si pot ser acompanyada d’actuacions musicals i accions artístiques

Vestida de nit de Queralt Altarriba – @quer__alt

L’exposició ‘vestida de nit’ neix del desig de voler mostrar un retrat íntim i social sobre l’expressió i la llibertat de gènere sobre els nostres cossos. Amb la fi de visibilitzar i difondre una d’aquestes realitats, el transvestisme o el cross-dressing.

Queralt Guinart i Homs – @kerrature

Queralt Guinart i Hms, 1996, Moià. “No em considero il·lustradora, tampoc artista encara. Dissenyadora sensible de professió, treballo dins l’àmbit de les relacions entre les persones, el sexe, i les coses que passen en contextos quotidians, així com en la politització d’això mateix i la cerca d’eines properes que em puguin ser útils per esdevenir crítica amb la societat que m’envolta. L’altre dia em van dir «poeta!» i vaig riure perquè em va sonar a meme estil iaio cridant a l’APM. No sé dibuixar bicicletes. Estic molt enfadada. “

Miriam Garcia – https://www.behance.net/mcausaliteba1f

“La meva passió per les formes de les lletres i els rètols antics ve des de ja fa uns quants anys, quan a l’escola, omplia les agendes dels companys de classe amb lletres tipus graffiti fetes a rotulador.

Aquella afició s’ha convertit avui en la meva vocació. Generalment utilitzo paper, però també faig servir tela o fusta  i treballo amb plomes, pinzells, canyes o qualsevol eina que em permeti fer un traç definit. Vaig estudiar disseny gràfic a l’Escola d’Art de Manresa i actualment aprenc caligrafia a l’escola Visions de Barcelona.”